usługi gastronomiczne, wyżywienie dla szkół i przedszkoliToyota
posiłki na budowę, żywienie zbiorowe, organizacja przyjęć
posiłki na szkolenia, catering, wyżywienie dla szkoleńZSP
usługi gastronomiczne, wyżywienie dla imprez okolicznościowych
posiłki dla dzieci, wyżywienie dla szkół i przedszkoliLiceum
posiłki na budowę, żywienie zbiorowe, organizacja przyjęć
posiłki na szkolenia, catering, wyżywienie dla szkoleńRembet
usługi gastronomiczne, wyżywienie dla imprez okolicznościowych
posiłki dla dzieci, wyżywienie dla szkół i przedszkoliSGH
posiłki na budowę, żywienie zbiorowe, organizacja przyjęć
ŁUKASZ STANIAK: 509 193 400
  • posiłki na szkolenia, Żywienie zbiorowe Żywienie zbiorowe
  • posiłki dla dzieci, Organizacja przyjęć Organizacja przyjęć
  • posiłki na budowę, Catering Catering
  • wyżywienie dla szkoleń, usługi gastronomiczne Szkolenia
  • wyżywienie dla imprez okolicznościowych, posiłki dla dzieci Imprezy okolicznościowe
  • wyżywienie dla szkół i przedszkoli, posiłki na budowę Szkoły i przedszkola

     

Catering i organizacja przyjęć

 

Catering, organizacja przyjęć >>

catering, organizacja przyjęć

Organizacje szkoleń , urodzin imienin, rocznice, bankiety itp.

 

Szybkie przeobrażenia gospodarcze w naszym kraju spowodowały wzrost zapotrzebowania na wysokiej klasy usługi w każdej dziedzinie.


Jako dyplomowany Technik Technolog Żywienia Zbiorowego oraz inż. Nauk Konsumenckich zajmuje się usługami gastronomicznymi i żywieniem zbiorowym wykonywanym na rzecz dużych instytucji oraz klienta indywidualnego.


Moja propozycja stanowi połączenie szerokiego asortymentu, oraz kompetentnej obsługi . Pozostaję w przekonaniu ,że moja propozycja stanie się początkiem owocnej współpracy oraz gwarancją dla Państwa prawdziwie profesjonalnej obsługi.  

 

Powyższą działalność gospodarczą prowadzę od dnia 12-09-2006 roku. Obecnie od kilku lat współpracuję z  firmą Panorama Catering s.c. Dariusz Russek, Eugeniusz Staniak, która zajmuje się:

 

  1. Prowadzeniem stołówki w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie, gdzie jestem zatrudniony jako szef kuchni oraz Technik Technolog Żywienia ,którego zadaniem jest dbanie o jakość potraw i prawidłowe funkcjonowanie całej stołówki.
  2. Dostarczaniem 50 posiłków  do  Gimnazjum nr.150 na ul. Różanej w Warszawie .
  3. Prowadzeniem stołówki w LXVIII Liceum Ogólnokształcącym im. Tytusa Chałubińskiego na ul. Narbutta 39 w Warszawie.

 

 

PRZYKŁADOWA OFERTA:

 

 

Wariant pierwszy: koszt od osoby 70zł brutto (64.81gr. netto)
Przerwa kawowa: 5 rodzajów ciastek, (min 10szt /os.) kawa, śmietana, herbata, cukier, woda mineralna

gazowana i niegazowana łącznie 1 litr na osobą.
Lunch: zupa 300ml/os, drugie danie (porcja mięsa 120-150g/os , dodatek skrobiowy120g/os(ziemniaki,

kasza, ryż, kopytka itp. , surówka lub jarzynka gotowana 150g/os.
Deser i soki różne rodzaje.
Zapewniamy  nakrycia i dekoracje bufetu jak również zastawę stołową oraz podgrzewacze

do dań gorących i  zup.


Wariant drugi: koszt od osoby 25zł brutto (23,15gr. netto)
Przerwa kawowa: 5 rodzajów ciastek, 10szt/os. , kawa, śmietanka, herbata, cukier, woda gazowana i

niegazowana łącznie 1 litr /os.
I w tym wariancie zapewniamy   nakrycia i dekoracje bufetu jak również zastawę stołową.


Dania proponowane  zestawach lunchowych to tylko namiastka naszych możliwości kulinarnych.

Dysponujemy szeroką gamą dań dla każdego i na każdą okazję.


Przykładowe zestawy lunchowe:


Zestaw 1


Zupa rosół z makaronem i świeżą natką pietruszki
Pieczeń karkowa w sosie naturalnym/ pierogi z kapustą i pieczarkami
Kopytka gotowane/ kasza gryczana
Surówka colesław z białej kapusty
Bułka słodka z kruszonką
Soki pomarańczowy, jabłkowy, grejpfrutowy (do wyboru).

 

Zestaw 2

Zupa żurek z kiełbasą i jajkiem
Filet z kurczaka w sosie koperkowym /Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną.
Ziemniaki gotowane/ryż na sypko
Surówka z marchewki
Sernik krakowski
Soki pomarańczowy, jabłkowy, grejpfrutowy (do wyboru).

 

Zestaw 3

Zupa grzybowa z łazankami
Udziec z kurczaka pieczony podany z żurawiną/ kotlet jajeczny
Ziemniaczki opiekane/ ryż z curry
Surówka wiosenna z warzywami i sosem winegret te
Pączek
 Soki pomarańczowy, jabłkowy, grejpfrutowy (do wyboru).


Zestaw 4

Zupa szczawiowa z jajkiem
Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym/pierogi z serem
Kasza gryczana/ziemniaki gotowane
Szarlotka
 Soki pomarańczowy, jabłkowy, grejpfrutowy (do wyboru).


Zestaw 5

Zupa ogórkowa z ziemniakami
Schab Argentyna z boczkiem, cebulką i zapiekany z żółtym serem/ryba po grecku
Ziemniaki gotowane/ryż z warzywami
Jagodzianka
Soki pomarańczowy, jabłkowy, grejpfrutowy (do wyboru).


Zestaw 6

Zupa krem z warzyw z grzankami
Rumsztyk z cebulą/ryba panierowana smażona
Kasza gryczana/ ziemniaki gotowane
Surówka kiszonej kapusty z marchewką
Ciasto z blachy z owocami
Soki pomarańczowy, jabłkowy, grejpfrutowy (do wyboru).


Zestaw 7

Zupa barszcz ukraiński
Schab w jajku z oscypkiem/racuchy z jabłkami
Ziemniaki zapiekane/kopytka
Bukiet warzyw gotowanych
Drożdżówka z budyniem
Soki pomarańczowy, jabłkowy, grejpfrutowy (do wyboru).


Zestaw 8

Zupa flaczki wołowe
Kotlet mielony tradycyjny/naleśniki z serem
Ziemniaki gotowane/kasza gryczana
Buraczki zasmażane
Babeczki koktajlowe
Soki pomarańczowy, jabłkowy, grejpfrutowy (do wyboru).

 

Życzymy smacznego i zapraszamy do współpracy.

 

 

Przykładowa oferta cateringowa:


Serwis kawowy:
Kawa rozpuszczalna i sypana, cukier biały kostka, cytryny, herbata lipton earl-Grey, mleko, woda mineralna gazowana i niegazowna (po 1 litr na osobę), soki różne rodzaje (0,3 litra na osobę), ciasta  (sernik, szarlotka, przekładaniec), ciasteczka kruche miks.

 

- Zupa borowikowa z groszkiem ptysiowym 350ml
- Medalion z indyka w sosie mascarpone ze Świerzym koprem
- Kluseczki półfrancuskie
- Bukiet warzyw gotowanych

 

Danie jarskie:
(przygotowane w zależności od osób zainteresowanych)


- Radziwiłki z łososia smażonego podane w sosie z zielonego pieprzu

Dodatki jak wyżej


Jako deser proponujemy paterę trzy piętrową z babeczkami kruchymi i owocami
Soki różne rodzaje do wyboru.

 

Kolacja:

- Przekąski zimne i przystawki:

- Półmisek ryb wędzonych
- Deski mięs pieczonych( karkówka marnowana w ziołach, boczek nacierany

czosnkiem schab nadziewany śliwkami i i morelami)
- Schab po warszawsku z musem chrzanowym i szczypiorem
- Roladki drobiowe nadziewane serem pleśniowym i suszonymi owocami
- Polędwiczki wieprzowe nacierane grubo mielonym pieprzem podane z jajkiem i serem roggi

 

Sałatki:
- Sałatka włoska z serami świata Świerzymi ziołami,

- warzywami oraz sosem winegret te
- Sałatka z grillowanym kurczakiem , warzywami oraz sosem tysiąca wysp


Dodatki:
- Chrzan, pikle warzywne, pieczywo mieszane,

 

Danie gorące:
- Żeberka pieczone w sosie barbecue
- Mini kopytka
- Surówka grecka
- Napoje gazowane i niegazowane 0,5 litra na osobę
- Ciasta Różne rodzaje podane na paterze

 

 

 


„Usługi gastronomiczne Łukasz Staniak”
Ul. Lanciego 2/6 , 02-792 Warszawa
Nip. 951-206-80-69
Tel. 0-509-193-400
Lukasz_staniak@op.pl


Mam przyjemność przedstawić Państwu ofertę na obsługę oraz poczęstunek uczestników projektu:
„Ochrona własności intelektualnej” w dniach
12-13.10, 19-20.10, 23-24.10, 26-27.10, 7-8.12


Koszt obsługi oraz poczęstunku od osoby wynosi 45 zł brutto / za dzień.

 

Cena obejmuje:
Przygotowanie poczęstunku w formie bufetu szwedzkiego.
(skertingi, atłasy, obrusy, porcelana, warniki do wody, dekoracja kwiatowa ikebany),
Obsługa kelnerska i kucharska
Dostawa zamówienia w wyznaczone miejsce przez klienta
Zastawa stołowa ( sztućce, talerze, porcelana, termosy na wodę, )

 

Oferta cateringowa.


Serwis kawowy:


Kawa rozpuszczalna i sypana , cukier biały kostka, cytryny , herbata lipton earl- Grey, mleko, woda mineralna gazowana i niegazowna


( po o,5 litra na osobę jako gratis od firmy),
ciasteczka kruche miks.
Do każdego dania lunchowego podajemy codziennie inny napój.


Przerwa lunchowa: 12.09


Zupa Żurek Litewski z kiełbasą i jajkiem
Medalion z indyka w sosie koperkowym
Kopytka kaktailowe
Surówka wiosenna z winegrettem


Przerwa lunchowa 13.09


Rosół z makaronem marchewką i natką pietruszki
Mini szaszłyki drobiowe z dipem słodko –kwaśnym
Ryż gotowany z curry
Surówka colesław


Przerwa lunchowa 19.09


Borowikowa z łazankami
Karczek pieczony w ciemnym sosie pieczeniowym i gęstą śmietaną
Kluski śląskie
Warzywa gotowane na parze


Przerwa lunchowa 20.09


Flaki wołowe tradycyjne
Pałki z kurczaka pieczone podane w sosie ananasowym
Ziemniaki opiekane z ziołami
Sałatka chińska z makaronem sojowym


Przerwa lunchowa 26.09


Zupa krem z warzyw z grzankami
Eskalopki wieprzowe w sosie myśliwskim
Ziemniaki gotowane ze świeżym koperkiem
Sałatka szopska z warzywami i mozarellą.


Przerwa lunchowa 27.09


Zupa brokułowa
Fileciki kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym z odrobiną kaparów
Ryż gotowany
Surówka na sałacie lodowej z warzywami i serem pleśniowym


Przerwa lunchowa 7.12


Barszcz czerwony zabielany podany z wędzoną kiełbasą i jakiem
Zraziki wieprzowe z ogórkiem kiszonym w sosie myśliwskim
Ziemniaki gotowane
Sałatka grecka z serem feta i świeżą papryką


Przerwa lunchowa 8.12


Zupa barszcz biały na zakwasie
Strogonow drobiowy z sosem pomidorowym
Ziemniaki puree z koperkiem
Surówka z blanszowanej czerwonej kapusty z rodzynkami
Mam nadzieję że moja oferta stanie się początkiem owocnej współpracy.


Z poważaniem
Łukasz Staniak
0-509-193-400

 


Oferta na przygotowanie wyżywienia dla 90-ciu uczestników zawodów

sportowych w dniach 31.08.2013r-1.09.2013r .


Oferta obejmuje.


Obiad i kolacja w dniu 31.08.2013r.(sobota)
Obiad składa się z:
Zupa 300ml
Drugie danie:
Porcja mięsa 150g
Dodatek skrobiowy 200g
Porcja surówki lub jarzynki gotowanej 150g
Kompot 250 ml
(Jadłospis do ustalenia w późniejszym terminie.)


Kolacja:


Wędlina (różne rodzaje) i ser żółty
Masło, Dżem
Kompot
Pieczywo mieszane(kajzerki i ciemny chleb)
Twarożek z białego sera chudego ze szczypiorkiem
Parówki z wody z dodatkiem ketchupu i musztardy
W dniu 1.09.2013r(niedziela) wydany zostaje tylko obiad( patrz jak wyżej).
Koszt przygotowania wyżywienia od osoby wynosi 40 zł brutto.
W razie pytań lub wątpliwości proszę o kontakt 0-509-193-400 Łukasz Staniak

 


Usługi gastronomiczne Łukasz Staniak”
Ul. Lanciego 2/6 , 02-792 Warszawa
Nip. 951-206-80-69


Mam przyjemność przedstawić Państwu ofertę na obsługę oraz poczęstunek uczestników projektu:
„Kształcenie kadry akademickiej do roli wykładowców przedmiotu Ochrona własności intelektualnej” w dniach 16 , 17 wrzesień dla 34 osób .
Koszt obsługi oraz poczęstunku od osoby wynosi 200zł brutto.
Cena obejmuje:
Przygotowanie poczęstunku w formie stołu szwedzkiego.
(skertingi, atłasy, obrusy, porcelana, warniki do wody, dekoracja kwiatowa ikebany),
Obsługa kelnerska przez cały czas trwania seminarium
Poniższe menu.
Oferta cateringowa.
Serwis kawowy:
Kawa rozpuszczalna i sypana , cukier biały kostka, cytryny , herbata lipton earl- Grey, mleko, woda mineralna gazowana i niegazowna ( po 1 litr na osobę), soki różne rodzaje ( 0,3 litra na osobę), ciasta (sernik, szarlotka, przekładaniec), ciasteczka kruche miks.

 

Przerwa lunchowa: 16.08
Zupa borowikowa z groszkiem ptysiowym 350ml
Medalion z indyka w sosie mascarpone ze Świerzym koprem
Kluseczki półfrancuskie
Bukiet warzyw gotowanych

Danie jarskie:
(przygotowane w zależności od osób zainteresowanych)
Radziwiłki z łososia smażonego podane w sosie z zielonego pieprzu
Dodatki jak wyżej
Jako deser proponujemy paterę trzy piętrową z babeczkami kruchymi i owocami
Soki różne rodzaje do wyboru.

Kolacja w dniu 16.08

Przekąski zimne i przystawki:

Półmisek ryb wędzonych
Deski mięs pieczonych( karkówka marnowana w ziołach, boczek nacierany czosnkiem schab nadziewany śliwkami i i morelami)
Schab po warszawsku z musem chrzanowym i szczypiorem
Roladki drobiowe nadziewane serem pleśniowym i suszonymi owocami
Polędwiczki wieprzowe nacierane grubo mielonym pieprzem podane z jajkiem i serem roggi

Sałatki :
Sałatka włoska z serami świata Świerzymi ziołami , warzywami oraz sosem winegret te
Sałatka z grillowanym kurczakiem , warzywami oraz sosem tysiąca wysp
Dodatki:
Chrzan, pikle warzywne, pieczywo mieszane,

Danie gorące :
Żeberka pieczone w sosie barbecue
Mini kopytka
Surówka grecka
Napoje gazowane i niegazowane 0,5 litra na osobę
Ciasta Różne rodzaje podane na paterze

Mam nadzieję że moja oferta stanie się początkiem owocnej współpracy.


Z poważaniem
Łukasz Staniak
0-509-193-400


Do tego tekstu pod zdjęciem catering dopisujemy jeszcze .
Organizacje szkoleń , urodzin imienin, rocznice, bankiety itp.

 

 

Mam nadzieję że moja oferta stanie się początkiem owocnej współpracy.
Z poważaniem
Łukasz Staniak

 

 


Copyright by Staniak-Catering