usługi gastronomiczne, wyżywienie dla szkół i przedszkoliToyota
posiłki na budowę, żywienie zbiorowe, organizacja przyjęć
posiłki na szkolenia, catering, wyżywienie dla szkoleńZSP
usługi gastronomiczne, wyżywienie dla imprez okolicznościowych
posiłki dla dzieci, wyżywienie dla szkół i przedszkoliLiceum
posiłki na budowę, żywienie zbiorowe, organizacja przyjęć
posiłki na szkolenia, catering, wyżywienie dla szkoleńRembet
usługi gastronomiczne, wyżywienie dla imprez okolicznościowych
posiłki dla dzieci, wyżywienie dla szkół i przedszkoliSGH
posiłki na budowę, żywienie zbiorowe, organizacja przyjęć
ŁUKASZ STANIAK: 509 193 400
  • posiłki na szkolenia, Żywienie zbiorowe Żywienie zbiorowe
  • posiłki dla dzieci, Organizacja przyjęć Organizacja przyjęć
  • posiłki na budowę, Catering Catering
  • wyżywienie dla szkoleń, usługi gastronomiczne Szkolenia
  • wyżywienie dla imprez okolicznościowych, posiłki dla dzieci Imprezy okolicznościowe
  • wyżywienie dla szkół i przedszkoli, posiłki na budowę Szkoły i przedszkola

     

Szkoły i przedszkola - oferta

Szkoły i przedszkola >>

wyżywienie dla szkół i przedszkoli

 

Oferta na świadczenie usług żywieniownych na rzecz Szkół i przedszkoli na terenie Warszawy.


Jako dyplomowany Technik Technolog Żywienia Zbiorowego oraz inż. Nauk Konsumenckich zajmuje się wykonywaniem usług żywieniowych na rzecz dużych instytucji oraz klienta indywidualnego, jak również organizowaniem imprez okolicznościowych (obsługa konferencji, szkoleń, zjazdów itp.).

 

Polecam swoje usługi w zakresie żywienia-dostaw obiadów dla dzieci i młodzieży w wieku szkolnym i przedszkolnym.


Posiłki sporządzane i wydawane są zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej, zgodnej z żywieniem zbiorowym oraz wykonywane są ze świeżych oraz wyselekcjonowanych przez nas artykułów, posiadających aktualne terminy ważności.

 

Te warunki niełatwo spełnić, ale firma specjalizująca się w żywieniu zbiorowym na tym właśnie opiera swoją działalność. Sztuka polega na tym, by po prostu dobrze gotować, mieć wyczucie smaku oraz starać się wychodzić naprzeciw indywidualnym preferencjom. Ponadto mamy w swojej ofercie posiłki, które mogą spożywać dzieci na różnych dietach.


Jadłospisy są profesjonalnie skomponowane, przy współpracy Pani dietetyk oraz technologa żywienia zbiorowego.


Z naszej kuchni staramy się wyeliminować niezdrowe i szkodliwe dodatki stosowane obecnie do żywności.


Naszym celem jest zmiana złych nawyków żywieniowych u dzieci, które często je posiadają i z tego tytułu

jadłospisy konsultowane są również z rodzicami.


Słuchamy wymagań i potrzeb dzieci i w miarę możliwości staramy się dostosować do tych zaleceń.


Do tej pory zajmowałem się przygotowywaniem posiłków dla takich instytucji jak:


- Szkoła Główna Handlowa w Warszawie – żywienie studentów dziennych oraz zaocznych


- Dostarczaniem 50 posiłków  do  Gimnazjum nr.150 na ul. Różanej w      Warszawie .( trudna młodzież)


- Dostarczaniem i wydawaniem 150 posiłków dla studentów LXVIII Liceum Ogólnokształcącym im. Tytusa

Chałubińskiego na ul. Narbutta 39 w Warszawie.


-  w latach 2008- 2010r dostarczaliśmy posiłki do prywatnego przedszkola i żywiliśmy około 25 dzieci z czego

pięcioro było na specjalnej diecie.

 

Obecnie od września 2012 roku podjąłem współpracę z Zespołem Szkół Sportowych im. Eugeniusz Lokajskiego

przy ul. Piaseczyńskiej 114/116 w Warszawie, polegającą na przygotowywaniu oraz wydawaniu pełnych

zestawów obiadowych (zupa, drugie danie, deser, kompot) dla uczniów klas 1-3 oraz klas starszych jak również

grona pedagogicznego.

 

Mam przyjemność przedstawić Państwu ofertę współpracy. Wyrażam chęć żywienia dzieci oraz personelu w Państwa szkole.


Moja propozycja stanowi połączenie szerokiego asortymentu, oraz kompetentnej obsługi.


Pozostaję w przekonaniu, że moja propozycja stanie się początkiem owocnej współpracy oraz gwarancją dla

Państwa prawdziwie profesjonalnej obsługi.  


Dla udokumentowania powyższego w załączeniu przedkładam referencje od firm z którymi miałem przyjemność

do tej pory współpracować.

 

 

PRZYKŁADOWA OFERTA

 

  

Propozycja cenowa
Proponowana przeze mnie  cena zestawu obiadowego w karnecie miesięcznym  (zupa, drugie danie,

kompot, deser) wynosi: 7,50 zł brutto

 

Proponowana przeze mnie cena całodziennego wyżywienia dla klas „0”
(śniadanie, zupa, drugie danie, kompot, podwieczorek) 9,00 zł brutto.

 

Ponadto można wykupić samo (drugie danie, kompot, deser) w karnecie za kwotę 6.50zł .


Jednorazowy zestaw kosztuje 8,50zł,  przy czym :
- Zupa 2.00zł
- Drugie danie 6,50 zł

 

Stawki za obiady są jednakowe dla uczniów oraz grona pedagogicznego.

 

 

PRZYKŁADOWY SPIS DAŃ

 

 

Przykładowe menu - SZKOŁY I PRZEDSZKOLA MENU (pobierz ofertę w PDF)

 

 

 

Zupy(wszystkie zupy gotowane są na rosole)
- Pomidorowa z makaronem lub ryżem
- Szczawiowa z jajkiem
- Ogórkowa
- Kalafiorowa
- Fasolowa
- Grochowa
- Barszcz czerwony z uszkami
- Barszcz ukraiński
- Rosół z makaronem
- Barszcz biały
- Żurek z jajkiem
- Krem z warzyw z grzankami lub ptysiami
- Brokułowa
- Zacierkowa
- Krupnik
- Jarzynowa
- Koperkowa z makaronem
- Kapuśniak
- Ryżowa
- Chłopska
- Kartoflanka

 

Drugie dania
- Antrykot
- Kotlet schabowy
- Kotlet mielony
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Kotlet de’volaille z masłem
- Kotlet góralski z serem żółtym
- Makaron lub ryż z truskawkami
- Medalion z kurczaka
- Makaron  lub ryż z warzywami
- Bitki duszone w sosie własnym
- Udko pieczone
- Pierś pieczona
- Sphagetti
- Kluski leniwe z bułeczką lub cukrem
- Szynka duszona
- Pierś w płatkach kukurydzianych
- Gulasz z kopytkami
- Polędwiczki drobiowe panierowane
- Pierogi z mięsem
- Pierogi z serem
- Pierogi z kapustą i pieczarkami
- Naleśniki z serem
- Naleśniki z jabłkiem
- Ryba panierowana
- Kotlet jajeczny
- Racuchy
- Placki ziemniaczane
- Schab z pieczarkami
- Gołąbki
- Placki z kurczaka
- Krokiety
- Pyzy z mięsem
- Pyzy zwykłe
- Ryż z jabłkiem


Surówki:
- z marchewki na słodko
- z białej kapusty
- Wiosenna
- Z pora
- Z kiszonej kapusty
- Z buraczków na zimno
- Z sałaty lodowej
- Buraczki na ciepło
- Kapusta zasmażana
- warzywa na parze
- Bułgarska z ogórków kiszonych itp.


Do każdego dania mięsnego podajemy :
( w zależności od charakteru dania głównego)
- Ziemniaki             - kopytka                          -Ryż
- Kasza                    -kluski śląskie itp.

Deser :
- Drożdżówka                        - ciasteczka kruche
- owoc (jabłko, banan, itp.)     - ciasto drożdżowe w owocami
- soczek                                   - galaretka owocowa
- jogurt
- wafelek

 

Pragnę podkreślić, iż wszystkie posiłki: zupy, drugie dania, kompot oraz wszystkie wyroby

garmażeryjne jak np.:
naleśniki, kopytka, kluski śląskie, placki ziemniaczana , racuchy z jabłkiem, krokiety,  surówki itd.
od początku do końca przygotowujemy sami.

 

Nie korzystam z ofert firm zewnętrznych.


Cała produkcja odbywa się  zgodnie z zasadami prawidłowej praktyki produkcyjnej jak również

zachowaniem podstawowych  zasad higieny.

 


Jesteśmy pod stałym nadzorem służb sanitarnych oraz każdego dnia gromadzimy próbki

żywnościowe dla względów bezpieczeństwa produkowanej żywności. 

 

Firma Usługi gastronomiczne Łukasz Staniak, istnieje od września 2006 r.
Jako dyplomowany Technik Technolog Żywienia Zbiorowego oraz inż. Nauk Konsumenckich zajmuje się wykonywaniem usług żywieniowych na rzecz dużych instytucji oraz klienta indywidualnego oraz organizowaniem imprez okolicznościowych (obsługa konferencji, szkoleń, zjazdów itp.).
Do tej pory zajmowałem się przygotowywaniem posiłków dla takich instytucji jak :
- Szkoła Główna Handlowa w Warszawie – żywienie studentów dziennych oraz zaocznych 150osób dziennie
- Dostarczaniem 50 posiłków do Gimnazjum nr.150 na ul. Różanej w Warszawie .( trudna młodzież)
- Dostarczaniem i wydawaniem 150 posiłków dla studentów LXVIII Liceum Ogólnokształcącym im. Tytusa Chałubińskiego na ul. Narbutta 39 w Warszawie.
- w latach 2013/2014r dostarczaliśmy posiłki w ilości 30 zestawów dziennie do Gimnazjum nr.3 im. Marszałka Józefa Piłsudskiego na ul. Chełmskiej 23
( kontynuacja współpracy w latach 2014/2015r)
- W okresie zimowym 2013/2014r dostarczaliśmy posiłki dla pracowników firmy ERBUD w ilości 80 zestawów dziennie( kontynuacja współpracy w latach 2014/2015r).
-Dostarczaniem posiłków na szkolenia i konferencje do Centrum medycznego Damiana na ul. Puławskiej w Warszawie
Od września 2012 roku podjąłem współpracę z Zespołem Szkół Sportowych im. Eugeniusz Lokajskiego przy ul. Piaseczyńskiej 114/116 w Warszawie, polegającą na przygotowywaniu oraz wydawaniu pełnych zestawów obiadowych (zupa, drugie danie, deser, kompot) dla uczniów oraz grona pedagogicznego jak również wszystkich sportowców przyjeżdżających na zawody do szkoły oraz na Warszawiankę przy ul. Merliniego 4 .
Mam przyjemność przedstawić Państwu ofertę współpracy. Wyrażam chęć żywienia dzieci oraz personelu w Państwa placówce.
Z przyjemnością zajmę się prowadzeniem stołówki , bufetu lub dostarczeniem cateringu do Państwa szkoły.
Moja propozycja stanowi połączenie szerokiego asortymentu, oraz kompetentnej obsługi .
Pozostaję w przekonaniu ,że moja propozycja stanie się początkiem owocnej współpracy oraz gwarancją dla Państwa prawdziwie profesjonalnej obsługi.

 

Z poważaniem

 

 

 

 


Copyright by Staniak-Catering